X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Serebrian: Agenda de soluționare a conflictului transnistrean, afectată de situația din regiune

11 mar. 2022,, 07:30   Politică
3379 0

Războiul din Ucraina va afecta posibilitatea soluționării conflictului transnistrean în perioada apropiată. Totuși, „nu putem vorbi despre un conflict militar în regiune, nu există semnale de alarmă”. Declarațiile au fost făcute de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, în cadrul ediției din 10 martie a emisiunii „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova.

„Nu pot să spun că nu ar exista temei de neliniște în totalitate. Ar fi total fals și ipocrit să spun acest lucru. Este o presiune mare pe societate. Nu ne-am așteptat la un flux atît de mare de refugiați. Cînd vezi mii de refugiați la hotar, te gîndești ce se poate întîmpla”, a spus Serebrian, citat de tv8.md.

Războiul a afectat posibilitatea de a rezolva mai rapid conflictul din stînga Nistrului.

„Fără îndoială, a afectat deja. În ultimele două săptămîni a fost dată peste cap toată agenda pe care ne-o făcusem pentru prima jumătate a anului în relațiile noastre cu Tiraspolul. Eu nu mai cred că vom avea un format 5+2, așa cum am anunțat mai devreme. Fundalul regional este altul, situația noastră este alta, se gestionează alte crize”, a precizat viceprim-ministrul.

El spune că problema ucraineană este destul de conectată cu problema transnistreană.


„De felul cum va evolua conflictul din Ucraina depinde cumva cum va evolua procesul de negociere și solutionare a conflictului transnistrean”, a declarat Oleg Serebrian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?