X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Șeful statului l-a decorat pe un veteran din raionul Ungheni cu Ordinul Republicii

28 mai. 2020,, 15:46   Politică
2401 1

Președintele Igor Dodon a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Ungheni.

Oficialul a depus flori la Monumentul ostașilor căzuți în luptele din anul 1944. "Este de datoria fiecăruia dintre noi să păstrăm vie amintirea strămoșilor noștri ce și-au jertfit viața ca noi să avem astăzi un cer senin de-asupra capului", a spus el.

În incinta Consiliului raional Ungheni, a avut o întrevedere cu veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Lazariuc Ivan, în vîrstă de 93 de ani. El are 3 fiice, 8 nepoți și 6 strănepoți. La doar 17 ani, Lazariuc Ivan a plecat pe front, unde a fost lunetist. După război a lucrat șofer în colhozul din satul natal, Petrești.

"L-am felicitat cu prilejul Zilei Victoriei care a fost marcată recent și i-am înmînat cea mai înaltă distincție a statului – Ordinul Republicii. I-am urat multă sănătate, pace și liniște sufletească alături de cei dragi", a declarat șeful statului.

De asemenea, Igor Dodona vizitat familia lui Ruslan și a Marianei Cojocaru din satul Pîrlița, raionul Ungheni, care cresc cu multă dragoste 5 copii, printre care 2 gemeni de doar un anișor. El a adus în dar mai multe obiecte de primă necesitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?