X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Şeful Misiunii FMI, la sfat cu Igor Dodon. Ce subiecte au fost abordate

27 mar. 2018,, 15:01   Politică
3046 2

Astăzi, 27 martie, şeful statului Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ben Kelmanson, Şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional, care se află cu o vizită în Republica Moldova, informează Noi.md.

În cadrul întîlnirii, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind situația din țară, reformele în sistemul bancar, raportul Kroll-2, precum şi suportul acordat de FMI țării noastre.

"Am exprimat îngrijorări vizavi de interzicerea publicării integrale a raportului Kroll-2. Am informat că acest subiect, inclusiv recuperarea fondurilor deturnate a fost discutat în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Securitate din 7 martie. Consider că raportul respectiv trebuie să fie făcut public pentru ca experţii şi societatea din Moldova să obțină acces la o informație extrem de solicitată şi necesară pentru a restabili încrederea în sistemul bancar din Moldova", a scris Dodon pe o reţea de socializare.

|Totodată, preşedintele ţării a salutat decizia ANRE de micșorare a tarifelor la gazele naturale, menţionînd, totuşi, că în opinia lui, această decizie a fost luată cu întîrziere şi că în continuare se vor implimenta mai multe reforme care să ducă la creşterea nivelului de trai în Moldova.

"Am remarcat că în Moldova există o necesitate stringentă de implementare a unor reforme reale în mai multe sectoare, astfel încît să asigurăm creșterea nivelului de trai al populației, să restabilim încrederea cetățenilor în capacitatea țării de a face față provocărilor locale, regionale și globale. Republica Moldova trebuie să aibă relații de parteneriat și prietenie atît la Est cît și la Vest, să creeze condiții de atragere a investițiilor, să asigure un cadrul legislativ și politic adecvat pentru dezvoltarea Republicii Moldova", a punctat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?