Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Șefa statului: „Războiul din Ucraina va avea implicații economice dure”

4 apr. 2022,, 13:42   Politică
3452 0

Războiul din țara vecină are deja și va avea implicații economice dure, iar la moment R. Moldova ratează venituri la buget, avînd mai multe necesități pentru a susține oamenii cu venituri mici.

Într-un briefing de presă, șefa statului, Maia Sandu, a declarat că greul abia începe, avînd în vedere că prețurile la resursele energetice nu vor coborî.

„Sectorul energetic care este o problemă enormă pentru RM, pentru că prețurile la resursele energetice nu vor coborî. Asta însemană și resurse pentru a investi în resurse regenerabile. Dar pentru ca să investim în aceste proiecte e nevoie de bani pentru ca peste 4-5 ani să fim mai bine din punct de vedere energetic”, a menționat Maia Sandu.

Întrebată dacă, pe lîngă România, mai sînt țări care sînt gata să își deschidă piețele pentru R. Moldova, Sandu a spus: „Exporturile noastre cître Rusia, Ucraina și Belarus constituiau 15%. Noi deja exportăm 2/3 din total către UE, dar avem nevoie de o deschidere mai mare. Am văzut țări membre care au luat decizii individual pe eliminarea permiselor de transport. Pe de o parte avem o pierdere pe export, dar avem și pierderi pe import (care constituia 26%) iar importul din alte țări va duce la creșterea prețurilor”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?