Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 18 martie 2021

18 mar. 2021,, 16:00   Politică
5136 2

16:47 // Zinaida Greceanîi a închis ședința Parlamentului Republicii Moldova.

”Nu avem cvorum în parlament, ne întîlnim mîine la orele 10”, a declarat Greceanîi

14:48 // Funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) revin la vechile denimiri ale gradelor speciale. Parlamentul a votat astăzi, în prima lectură, un proiect de modificare și completare a Legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul MAI.

14:15 // Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de modificare a Legii cu privire la locuințe, în cea de-a doua lectură.

14:00 // Parlamentul a votat, astăzi, în două lecturi, un proiect prin care se instituie facilități fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul Republicii Moldova a vaccinurilor anti-COVID-19. A fost modificată Legea pentru punerea în aplicare a Titlului III al Codului fiscal și Legea cu privire la tariful vamal.


13: 45 // Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, modificări la Legea cu privire la ajutorul social, instituind o nouă modalitate de indexare a venitului lunar minim garantat de stat.

Similar modificărilor aprobate recent în privința indexării pensiilor, venitul lunar minim garantat (VLMG) se va indexa de două ori pe an: la 1 aprilie, coeficientul de indexare va constitui media creșterii anuale a indicelui prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, iar la 1 octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs.

13:25 // Proiectul de lege pentru modificarea Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice nr.10/2009 (art.55), votat în lectura a două de 70 de deputați.

13:12 // Majoritatea parlamentară formată din 53 de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova au anunțat în plenul parlamentului că candidatul lor la funcția de Prim-ministru este Vladimir Golovatiuc. Declarația oficială a fost dată citirii de către deputatul socialist Corneiul Furculiță.

11:58 // Deputații au luat o pauză pînă la ora 13:00.

11:50 // Cu 77 de voturi, proiectul nr. 11 de pe ordinea de zi care își propune drept scop susținerea veteranilor de război prin menținerea alocațiilor de stat acordate pentru merite deosebite, atît pentru beneficiarii stabiliți cu traiul permanent în Republica Moldova, cît și pentru acei stabiliți peste hotarele țării, a fost votat în lectura a doua.

11:45 // Deputații au votat în prima lectură proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii privind piața produselor petroliere, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputatul independent Alexandru Oleinic

11.10 // Deputatul independent Alexandu Oleinic propune o metodă de plafonare a prețurilor la produsele petroliere care ar preveni majorările nefondate.

10:59 // Proiectul nr. 383 a fost amînat pe săptămîna viitoare.

10:46 // Proiectele nr. 73 și 74 au fost incluse pe ordinea de zi.

10:45 //Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria generalului Anton Gămurari.

10:39 // A început ședința parlamentului Republicii Moldova. În sală sînt prezenți 91 de deputați din cei 101. Cinci deputați se află pe foaie de boală.

Totodată în debutul ședinței a fost anunțată formarea unei majorități parlamentare care a chemat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la consultări pentru identificarea unui candidat la funcția de premier al țării. Anunțul a fost făcut de președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?