Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Secretarul General OSCE a mulțumit Moldovei și a promis o nouă asistență

15 iul. 2022,, 18:45   Politică
3555 0

Secretarul general al OSCE, Helga Maria Schmid, și-a încheiat astăzi vizita la București, unde a participat la a doua conferință a Platformei de Sprijin pentru Moldova și s-a întîlnit cu înalți oficiali.

În cadrul conferinței Platformei de Sprijin pentru Moldova, organizată prin cooperare de România, Germania și Franța, Secretarul General a mulțumit Republicii Moldova pentru ospitalitatea continuă față de refugiații ucraineni. După cum s-a menționat, pe fondul numeroaselor dificultăți cu care s-a confruntat Moldova în legătură cu războiul Rusiei împotriva Ucrainei, conferința a fost dovada sprijinului internațional puternic pentru Moldova.

„Știm că Moldova se confruntă cu o serie de provocări, dar, în același timp, demonstrează un angajament uriaș față de principiile care tuturor ne sînt dragi. În ciuda inflației ridicate, a lanțurilor de aprovizionare rupte și a incertitudinii aprovizionării cu energie, aceștia își continuă eforturile de reformă”, a spus ea.

Secretarul general Schmid a subliniat sprijinul continuu al Republicii Moldova de către OSCE și activitățile de importanță vitală pe care Misiunea OSCE le desfășoară în țara noastră.

„Misiunea noastră în Moldova a continuat să susțină un dialog pragmatic și orientat către rezultate între Guvernul Republicii Moldova și Transnistria, care este vital pentru pace și stabilitate. Cele 200 de vizite de monitorizare efectuate de Misiune din 24 februarie în zona de securitate și de-a lungul frontierei contribuie la transparență și stabilitate”, a spus ea.


De asemenea, secretarul general a subliniat că OSCE, prin instituțiile sale, își va spori asistența acordată Republicii Moldova pe o gamă largă de probleme, inclusiv prevenirea și investigarea proliferării ilicite a armelor de calibru mic și a armelor ușoare, întărirea capacității acesteia de a răspunde la riscurile traficului de persoane și combaterea corupției.

În cadrul vizitei, secretarul general Schmid s-a întîlnit și cu ministrul român de externe Bogdan Aurescu.

Schmid a felicitat România pentru angajamentul său de a dezvolta cooperarea regională, care joacă un rol critic în abordarea amenințărilor și provocărilor actuale de securitate din regiune și în atenuarea impactului acestora asupra oamenilor.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?