Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Scholz: "Moldova nu este singură și are sprijinul Europei!

27 mai. 2023,, 10:45   Politică
3146 0

Moldova nu este singură și are sprijinul Europei.

Declarația a fost făcută de cancelarul Olaf Scholz, care a confirmat participarea sa la summitul comunității politice europene care va avea loc în Republica Moldova la 1 iunie.

Aproximativ 50 de președinți, prim-miniștri și oficiali europeni vor participa la acest summit pentru a discuta soluții la cele mai stringente probleme europene, cum ar fi pacea, securitatea și sustenabilitatea energetică.

În mesajul său, cancelarul german a reiterat sprijinul Germaniei pentru Republica Moldova, precizînd că summitul va reuni marea familie europeană și că statele membre ale comunității politice europene susțin cooperarea pașnică, prosperitatea economică, respectarea drepturilor omului și susținerea democrației.

"La 1 iunie, familia europeană, o familie unită pentru cooperare pașnică, prosperitate economică, drepturile omului și democrație, se va reuni în Republica Moldova. Credem că războiul nu-și are locul în Europa. Acesta este un mesaj puternic care va fi transmis la summitul Comunității politice europene. Tocmai de aceea, Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce Moldova nu este singură", a declarat Olaf Scholz.


Summitul Comunității Politice Europene va avea loc la 1 iunie la Castelul Mimi, în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, la aproximativ 35 km de Chișinău.

Comunitatea politică europeană este un forum guvernamental paneuropean înființat anul trecut după invazia rusă în Ucraina și servește drept platformă pentru liderii europeni pentru a discuta și a căuta soluții la cele mai presante probleme ale Europei, cum ar fi securitatea, stabilitatea și sustenabilitatea energetică.

Vă reamintim că mai multe informații despre satul Bulboaca, precum și despre alte localități din Republica Moldova, pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md la rubrica "Localități ale Moldovei".

3
0
0
0
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?