X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Sandu vrea să-i aducă în fața legii pe cei care se ascund de justiția moldovenească în SUA

19 oct. 2022,, 21:09   Politică
2168 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit astăzi cu cîțiva membri ai Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, care se află în vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat securitatea regională și relațiile moldo-americane.

Șefa statului a menționat că țara noastră a condamnat chiar din prima zi războiul Rusiei contra Ucrainei și că este nevoie de eforturi internaționale continue pentru a restabili pacea în Europa.

Președinta Maia Sandu a mai spus că Republica Moldova contează pe sprijinul SUA pentru a-și reduce din dependența energetică prin dezvoltarea sectorului energiei regenerabile și pentru a-și ajuta cetățenii să facă față prețurilor mari la energie în iarna ce vine.

Legislatorii americani au apreciat determinarea autorităților de la Chișinău de a accelera reformele și de a păși pe calea europeană.

Șefa statului a subliniat că se pune accent pe reforma justiției și combaterea corupției. De asemenea, se mizează pe colaborarea strînsă cu Statele Unite pentru a-i aduce în fața legii pe cei care au fraudat bugetul țării, iar azi se ascund de justiția moldovenească pe teritoriul SUA.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?