Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Sandu spune că a avut mai multe discuții cu Kozak la subiectul livrării gazelor

28 oct. 2021,, 19:10   Politică
9075 8

Președinta, Maia Sandu, a declarat în cadrul conferinței de presă de astăzi că a avut mai multe discuții telefonice cu Dmitrii Kozak, „pentru a facilita discuțiile pe marginea semnării în condiții acceptabile a unui contract dintre Moldova Gaz și Gazprom”.

„De asemenea am comunicat cu mai mulți șefi de state în această perioadă pentru a identifica alternative”, precizează șefa statului.

„În aceste săptămîni am lucrat cu toții împreună, Guvernul, Președinția, Parlamentul - pentru a identifica soluții. Eu personal am avut mai multe discuții telefonice cu Dmitrii Kozak, șef adjunct al administrației Prezidențiale a Federației Ruse, pentru a facilita discuțiile pe marginea semnării în condiții acceptabile a unui contract dintre Moldova Gaz și Gazprom, chiar și astăzi au loc negocieri la Sankt-Petersbourg. De asemenea am comunicat cu mai mulți șefi de state în această perioadă pentru a identifica alternative. Am vorbit cu președintele României, Ucrainei, Poloniei și al Azerbaidjanului”, a declarat președinta, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Președinta Maia Sandu a făcut declarații după ședința Consiliului Suprem de Securitate unde a fost examinată situația privind aprovizionarea cu gaze naturale a țării. Aceasta a declarat că ne aflăm în această situația de criză din cauza guvernărilor din ultimii 30 de ani care nu au făcut nimic pentru a asigura independența energetică a țării.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?