X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Sandu: "Soluționarea problemei transnistrene nu ar trebui să afecteze parcursul pro-european al Republicii Moldova"

21 mai. 2023,, 09:00   Politică
2074 0

Soluționarea problemei Transnistriei, unde locuiesc aproximativ 200 de mii de cetățeni ruși, nu ar trebui să afecteze cursul pro-european al Moldovei.

Despre acest lucru a declarat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un interviu cu jurnalistul Ivan Sveatcenko.

"Pentru noi este important ca soluționarea să aibă loc pașnic și în interiorul granițelor recunoscute internațional ale Republicii Moldova. Este foarte important ca reglementarea să nu devină un obstacol în calea dezvoltării democratice a țării noastre sau a integrării europene", a spus Maia Sandu, răspunzînd la întrebarea privind schimbările situației politice în cazul apariției locuitorilor transnistreni în domeniul electoral al Republicii Moldova.

Autoritățile moldovenești sînt disponibil să discute problema transnistreană pe toate platformele disponibile, inclusiv în formatul "5+2" (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina, observatorii UE și SUA), care stopează de mai mulți ani.

Ultima întîlnire în acest format a avut loc în octombrie 2019 la Bratislava, dar participanții săi nu au reușit să ajungă la un acord și să semneze documentul final.

3
2
0
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?