Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Sandu, solidară cu Țîcu, după neînregistrarea acestuia în cursă

4 oct. 2020,, 11:03   Politică
1784 0

„Intenția CEC de a respinge înregistrarea lui Octavian Țîcu în cursa electorală contravine principiilor democratice și conceptului de alegeri libere și corecte, conform cărora cetățenilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a alege”, cu o astfel de reacție a venit lidera PAS, Maia Sandu, candidata la scrutinul prezidențial, după ce ,Octavian Țîcu, a anunțat astăzi că CEC a refuzat să-l înregistreze în cursa pentru fotoliul de președinte.

Maia Sandu afirmă că, dacă s-ar fi înregistrat unele erori, nu trebuie de anulat toată munca depusă pentru colectarea acestor semnături.

„Chiar dacă în listele de subscripție au fost depistate anumite încălcări tehnice, erori obișnuite și umane, este important ca decizia să se ia în baza spiritului legii și pentru garantarea dreptului cetățenilor de a alege. Colectarea de semnături are o justificare clară, dar nu trebuie să fie o măsură exagerată”, a spus lidera PAS.

Totodată, Maia Sandu a menționat că va cere după alegeri revizuirea procesului de colectare de semnături, pentru „a elimina condițiile extrem de restrictive și formale, care duc la erori umane în completarea listelor de către oameni”. „Doar oamenii pot decide, liber și corect, cine va fi președintele lor, nicidecum CEC-ul”, a conchis candidata Sandu.


Amintim că, Octavian Țîcu a anunțat astăzi că, CEC nu l-ar fi înregistrat în cursa prezidențială, după ce mai multe semnături au fost invalidate, deși CEC încă nu s-a întrunit în ședință și nici nu a anunțat public despre acest caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?