X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Sandu se întîlnește cu reprezentanții partidelor pro-europene

28 iun. 2023,, 16:19   Politică
2513 1

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a invitat reprezentanții partidelor pro-europene la Președinție.

Pînă acum au venit reprezentanți a patru partide, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidului Schimbării, Partidul Democrația Acasă și Partidul Puterea Oamenilor. Vicepreședintele partidului PAS, Lilian Carp, susține că la ședința ar putea vorbi despre agenda comună de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, transmite protv.

Lilian CARP, VICEPREȘEDINTELE PARTIDULUI ACȚIUNE ȘI SOLIDARITATE: „Este important că fiecare partid pro-european care o să reprezinte un anumit număr de alegători să participe în procesul de integrare a Republicii Moldova în UE, să pună umărul, sînt oameni experimentați în fiecare partid care pot să ajute la integrare.

Totodată și președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, nu cunoaște care vor fi subiectele discuției, însă spune că ar putea fi vorba despre agenda politică curentă, riscurile și provocările pe care le-ar putea avea în contextul alegerilor locale. Mai mult, Gligor spune că acesta are și un set de întrebări

Ștefan GLIGOR, PREȘEDINTELE PARTIDULUI SCHIMBĂRII: „Eu întotdeauna am întrebări, sînt niște evoluții din dată ultimei întruniri negative. În pofida lichidării, declarării neconstituționalității partidului ȘOR, acest partid s-a regurpat, fiind foarte bine finanțat, își continuă activitatea să care perecliteaza atît democrația cît și ordinea de drept. Acest lucru reprezintă un risc pentru procesele democratice din Republica Moldova și procesele electorale. Catastrofă din Găgăuzia riscă să se repete, atît la Chișînău, cît și la municipul Bălți.”

2
0
0
1
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?