X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Sandu s-a întîlnit cu președintele executiv al Forumului Economic Mondial

13 dec. 2022,, 08:31   Politică
3040 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit, la Geneva, cu fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial, Profesorul Klaus Schwab.

Interlocutorii au discutat despre situația din Republica Moldova și despre cooperarea necesară pentru a accelera agenda de dezvoltare a țării noastre. Șefa statului a menționat că, din cauza războiului, țara noastră se confruntă cu mai multe crize, cea mai acută fiind criza energetică, determinată de creșterea prețurilor la energie și de limitarea accesului la resurse.

Președinta Maia Sandu a mai subliniat că autoritățile sînt angajate într-un amplu proces de reforme, pentru a curăța justiția, a îmbunătăți legislația și a asigura un mediu de afaceri prietenos, care să atragă mai mulți investitori. Printre domeniile prioritare se numără sectorul energetic, inclusiv energia regenerabilă, IT și agricultura.Oficialii au discutat și despre eforturile guvernării de a moderniza țara.

Președinta Maia Sandu și-a exprimat convingerea că Forumul Economic Mondial este o bună platformă de cooperare în acest scop.

3
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?