Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Sandu i-a cerut președintelui Elveției deschiderea pieței pentru produsele moldovenești

22 mar. 2022,, 11:50   Politică
2339 0

Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis se află marți, 22 martie, într-o vizită oficială în Rep. Moldova. În cadrul unei conferințe de presă, susținute alături de șefa statului, Maia Sandu, Ignazio Cassis a dat asigurări că Elveția va sprijini necondiționat R. Moldova, inclusiv în vederea gestionării crizei refugiaților ucraineni.

Totodată, Cassis a spus că își dorește un acord de liber schimb cu R. Moldova, atunci când Sandu i-a cerut deschiderea pieței pentru produsele noastre.

„Mulțumesc țării dvs pentru ajutorul umanitar acordat sprijinirii crizei refugiaților. Războiul din Ucraina are loc chiar la hotarul R. Moldova, acest conflict va afecta pe teren lung securitatea socială și economică. Importatorii și exportatorii legați de piețele din est suferă pierderi mari”, a punctat Sandu.

„ Răspunsul este clar pozitiv! Acesta e motivul pentru care discutăm despre un acord de liber schimb cu țările din grupul EFTA, dorim să avem un acord de liber schimb cu Moldova anume petru a deschide piața, mai sunt detalii care trebuie discutate...Elveția este alături de dumneavoastră”, a fost răspunsul lui Ignazio Cassis, după ce jurnaliștii elvețieni l-au întrebat dacă Elveția poate primi pe piață produsele din Republica Moldova.

Totodată, președintele Confederației Elvețiene și-a exprimat admirația pentru modul în care autoritățile din R. Moldova au gestionat criza refugiaților ucraineni.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?