Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Roşca: vor să ne răpească şi sufletul, şi credinţa,şi pămîntul

1 noi. 2018,, 06:50   Politică
10653 13

Vînzarea terenurilor agricole va însemna o lovitură de moarte aplicată ţării noastre.

Este opinia ex-deputatului Parlamentului RM, Iurie Roşca, expusă în comentariu său pe marginea informaţiei difuzate de presă privind o eventuală anulare a interdicţiei pentru vînzarea pămîntului cetăţenilor străini.

„În condiţiile vînzării pămînturilor noastre se va produce o deruralizare şi mai rapidă, adică distrugerea satului cu tot cu populaţia sa în curs de dispariţie. Afaceriştii globali din agricultură îşi dau foarte bine seama că în secolul XXI, în condiţiile unei reduceri dramatice a suprafeţei terenurilor fertile din cauza transformărilor climaterice şi a creşterii demografice vertiginoase în ţările din Lumea a Treia, produsele alimentare şi apa potabilă vor deveni mai scumpe decît petrolul şi aurul.

Nu se întîmplă nimic nou. Este un comportament obişnuit pentru Occident peste tot în lume, unde, timp de secole, creşteau coloniile sale. Atît doar că de data aceasta şi noi, popoarele post-comuniste, am ajuns în acelaşi panier imperialist. Ni se răpeşte şi sufletul, şi credinţa, şi pămîntul, în schimb ni se propun mărgele de sticlă şi învelitor colorate sub formă de euro şi dolari”, a declarat Iurie Roşca pentru portalul eNews.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?