Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Roman Mihăieș: Dorin Recean nu s-a dezvăluit pe deplin

13 iul. 2023,, 14:45   Politică
3391 1

"Recean, ca prim-ministru, nu s-a dezvăluit pe deplin", consideră politologul Roman Mihăieș. El și-a împărtășit opinia în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fedorova, comentînd raportul recent prezentat de partidul de guvernămînt privind activitatea desfășurată în ultimii doi ani, transmite Noi.md.

Mihăieș consideră că actualului premier Dorin Recean îi lipsește "caracterul" pentru a se manifesta ca un lider absolut, pregătit să conducă țara. Ca argument, Mihăeș citează tragedia cu focuri de armă de la aeroport.

"Recean nu s-a dezvăluit pe deplin. Am văzut 50 la sută din el, dar așteptăm să se dezvăluie și să ia decizii drastice.

De exemplu, incidentul tragic care a avut loc la aeroport. Nimeni nu a fost pedepsit, nimeni nu și-a pierdut poziția. Aici Recean trebuie să arate că are caracter, că are dreptul să demită pe cineva. Așteptăm de la Recean să ia decizii clare, să arate că nu este prea dependent de partidul PAS.

Maia Sandu are un rating bun, dar PAS-ul nu are un manager bun. Acum i-au dat mînă liberă domnului Recean. Să vedem dacă va fi un prim-ministru sută la sută cu care să meargă la următoarele alegeri parlamentare și să spună: "Uite, o avem pe Maia Sandu, dar îl avem și pe Recean, care poate să preia guvernul și să-l conducă".


Întrebat de prezentatoare dacă ar trebui să ne așteptăm ca cineva să fie demis vineri, cînd premierul intenționează să facă mai multe declarații despre tragedia de pe aeroport, analistul politic a spus că cineva ar trebui să fie pedepsit pentru că nu a luat măsuri de securitate la timp.

"Ar trebui să se ia niște măsuri după acest incident. Cineva ar trebui să plătească. Apropo, aceasta este o practică occidentală: dacă există astfel de cazuri - demisia are loc imediat", a declarat analistul politic.

Anterior, Dorin Recean a declarat că vor fi luate decizii "dificile, dar necesare" după atacul armat de la aeroport. Potrivit acestuia, vineri va avea loc o întîlnire cu instituțiile responsabile.

1
3
1
2
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?