Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Roberta Metsola în Parlamentul de la Chișinău: „Văm vom ghida fiecare pas”

11 noi. 2022,, 10:04   Politică
2381 0

Parlamentul European a fost mereu solidar cu Republica Moldova, a declarat președintele Forului legislativ al UE, Roberta Metsola, astăzi la Chișinău.

Oficialul european a susținut un discurs la tribuna centrală a Parlamentului de la Chișinău, precizînd că autoritățile UE vor acorda sprijin R.Moldova pe tot parcursul integrării europene.

”Aceasta trebuie să fie istoria care o vom scri împreună. Știu că nu este simplu și sînt aici ca să ascult și să răspund la întrebări. Voi fi alături de voi în fiecare pas pe calea integrării europene”, a declarat Mesola.

”Sînt aici astăzi ca să reiterez încă odată că UE este alături de dumneavoastră și va rămîne alături de dumneavoastră. Sînt mîndră să spun că Parlamentul UE a fost mereu solidar cu Republica Moldova, iar acest lucru a fost susținut nu doar prin vorbe dar și prin fapte. Moldova este parte a familiei noastre europene. Republica Moldova este un stat european teritorial, istoric și prin gîndire. Noi vrem să trimite un mesaj puternic de speranță și solidaritate pentru toți cei care vor să trăiască în pace și siguranță într-o țară democratică”, a adugat ea.

Tot astăzi, Roberta Metsola a avut o întrevedere cu șefa statului, Maia Sandu, în cadrul căreia au discutat aspecte ale integrării europene.

3
1
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?