Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Reuniunea grupurilor de lucru cu reprezentanți de pe ambele maluri ale Nistrului

5 dec. 2023,, 09:15   Politică
4053 0

Cea de-a patra reuniune din anul curent a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor a avut loc luni în format de videoconferință, cu participarea experților de pe ambele maluri ale Nistrului.

În cadrul ședinței, s-a discutat un spectru larg de probleme actuale din domeniul transportului auto cu care se confruntă șoferii cu numere de înmatriculare „MD”, notează Noi.md.

În context, experții de la Chișinău au abordat subiectul plăților ilegale de vinietă solicitate în regiune, cu impunerea obligației de a avea a doua asigurare de răspundere civilă auto emisă cu încălcarea legii, cerințele abuzive de plăți suplimentare pentru autocamioanele cu masa totală mai mare de 18 tone, stopări deliberate ale conducătorilor mijloacelor de transport cu interogări detaliate și verificări neautorizate etc.

La fel, s-a abordat problema funcționării punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Tiraspol și Rîbnița. Reprezentanții Chișinăului au reiterat că problemele de bază în activitatea punctelor de înmatriculare au fost create artificial de către Tiraspol, începînd cu finele lunii decembrie 2021.

Pentru asigurarea dreptului la libera circulație și onorarea obligațiilor pozitive ale statului față de locuitorii din regiunea transnistreană, s-a menționat că autoritățile de la Chișinău lucrează asupra unui proiect de act normativ, care își propune să reimpulsioneze activitatea subdiviziunilor teritoriale din or. Rîbnița și din or.Tiraspol, dar și să aducă în legalitate procesul de participare în traficul rutier a tuturor mijloacelor de transport a căror locuitori au domiciliu în raioanele de est ale țării.


În cadrul ședinței, reprezentanții Agenţiei Naţionale Transport Auto au adus la cunoșință despre noua procedură de trecere a inspecției tehnice periodice a vehiculelor, care prevede introducerea unui ecuson electronic sub formă de cod de bare.

2
3
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?