X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Republica Moldova pornește negocierile de aderare la UE cu două importante accente

15 dec. 2023,, 14:42   Politică
3730 1

Pregătirea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a început din această dimineață, prin stabilirea unei agende ambițioase de progres ale țării noastre pe principalele capitole, împreună cu Comisia Europeană, a declarat la Bruxelles, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

În următoarele luni se va discuta prioritar despre reforma justiției și combaterea corupției, a mai spus oficialul, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„Procesul de negocieri va consta din mai multe etape, vor fi o serie de întrevederi prin care se va explica acquis-ul comunitar se va determina diferența dintre legislația Republicii Moldova și realitățile din Republica Moldova și standardele europene în absolut fiecare domeniu acele 35 de capitole de aderare, reforma justiției, consolidarea unui sistem în justiție care luptă cu corupția va fi primul capitol pe care ne vom structura”, a menționat Nicu Popescu.

Amintim că ieri, Consiliul European a aprobat deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova. La aceeași ședință, Georgiei i-a fost oferit statutul de candidat.

33
25
3
5
44

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?