X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4014

Reprezentanții Guvernului promit schimbări mari în 2022

5 ian. 2022,, 12:43   Politică
4445 41

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Angela Munteanu-Pojoga a declarat cu referire la anul 2022: „așteptarea noastră e una extrem de importantă, să facem ceea ce am promis oamenilor. În primul rînd să reformăm justiția, să combatem corupția, să curățăm instituțiile statului”, informează TRIBUNA.

Ea a mai spus că, împreună cu colegii, își dorește să asigure o tranziție accelerată, pașnică și benefică a Republicii Moldova de la instituțiile politice și economice mai puțin transparente, la instituții moderne, capabile să răspundă provocărilor și a societății.

„Dorim să asigurăm respectarea drepturilor omului în RM, iar realizarea efectivă a acesteia presupune implementarea abordării bazate pe drepturile omului în procesul de elaborare a politicilor publice în scopul de a crea oportunități egale pentru fiecare persoană, inclusiv prin introducerea măsurilor speciale de asigurare a egalității şi de combatere a tuturor formelor de discriminare”, a declarat deputatul, pentru TRIBUNA.

Angela Munteanu-Pojoga a mai menționat că ei înțeleg că au multe restanțe la acest capitol și că ar putea avea nevoie de ghidare şi asistenţă în introducerea protecţiei legale efective, inclusiv în elaborarea și perfectarea legislaţiei naționale.

„Mai avem multe de făcut pentru ca prevederile legale să confere certitudine legislativă, iar cei responsabili să fie dispuşi să îmbunătăţească şi să interpreteze legislaţia pentru a reflecta experienţele în schimbare ale tuturor celor dezavantajaţi de de anumite fenomene negative prezente în societatea noastră;


Dar cu certitudine sîntem deciși să facem noi paşi pentru a promova protecția drepturilor omului în legislaţia națională”, a subliniat reprezentantul guvernării.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?