X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recean: "Șor este așteptat în Moldova"

29 dec. 2023,, 17:17   Politică
4205 0

Ilan Șor este așteptat în Moldova cu nu mai puțin de 600 de milioane de dolari pe care i-a furat din țara noastră.

Declarația a fost făcută de prim-ministrul Moldovei, Dorin Recean, într-un interviu acordat portalului NordNews.

Potrivit lui, autoritățile de la Chișinău vor depune eforturi pentru a identifica bani pentru reparația străzii Kiev din Bălți, un drum parțial avariat, pe care de mai bine de doi ani este interzis accesul pentru transportul de mare tonaj.

Dorin Recean a menționat că guvernul ar putea soluționa această problemă mult mai rapid dacă ”fugarul Șor ar întoarce banii furați de la cetățeni”.

”La Bălți este o stradă despre care cu siguranță ați auzit, pentru reparația căreia este nevoie de peste 240 de milioane de lei. Fostele administrații au încercat să obțină aceste fonduri fie de la guvern, fie de la donatori. Acum, Ilan Șor, care este condamnat la 15 ani de pușcărie, s-a oferit să dea, dezinteresat, bani, în termeni proximi. Vorbim despre întreaga sumă pentru reparații. Nu ar putea oare guvernul să se implice plenar în soluționarea acestei probleme?”, l-a întrebat jurnalistul pe Recean.


Drept răspuns, prim-ministrul a declarat că Guvernul se implică onest în soluționarea problemelor cetățenilor.

”În ceea ce privește cetățeanul Șor, acesta este așteptat acasă nu cu acești bani mărunți, din perspectiva lui, dar nu mai puțin cu 600 de milioane de dolari pe care i-a furat din această țară, corespunzător, asta trebuie să facă. În rest, guvernul împreună cu administrațiile publice locale găsește modalități de a finanța lucrările de infrastructură publică care sînt necesare. Eu nu cred că noi trebuie să urmăm un exemplu că furăm de aici și spunem că facem filantropie aici. Noi trebuie să muncim onest, să creăm locuri de muncă, să plătim impozite, să nu furăm de la alții și în felul acesta vom prospera împreună”, a răspuns Recean.

11
2
0
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?