Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Recean la Liechtenstein: întrevederi cu moldovenii de la Google și cu omologul său

27 iun. 2023,, 11:25   Politică
2663 0

Dorin Recean a avut o întrevedere cu premierul Liechtensteinului și cu reprezentanți ai corporației Google.

Oportunitățile de cooperare odată cu semnarea Acordului de Liber Schimb cu Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS) a constituit unul dintre subiectele discuției dintre premierul Dorin Recean și prim-ministrul Liechtensteinului, Daniel Risch.

Șeful Executivului de la Chișinău că acest document „înseamnă mai mult comerț, mai multe investiții, mai multe oportunități pentru oamenii noștri”.

„Am mulțumit pentru proiectele deja implementate prin intermediul Serviciului pentru Dezvoltare al Liechtensteinului, care în acest an marchează 15 ani de la lansare în Republica Moldova. În același timp, am salutat alinierea Liechtensteinului la decizia UE de instituire a regimului de sancțiuni împotriva indivizilor care încearcă să destabilizeze situația din țara noastră” a scris Dorin Recean pe pagina sa de Facebook.

Premierul a avut o întrevedere și cu reprezentanții de țară ai corporației Google, cel mai mare sediu din Europa, care are peste 5000 de angajați, inclusiv cetățeni moldoveni, transmite Noi.md cu referire la Moldova1.md.


„Am discutat despre inițiativele companiei ce pot contribui la avansarea infrastructurii digitale, extinderea conectivității și promovarea alfabetizării digitale a țării noastre.

Am pus accent pe oportunitățile de investiții în cercetare și inovare, care vor încuraja dezvoltarea start-up-urilor și a industriei tehnologice în Moldova.

Am subliniat importanța creării instituțiilor de învățămînt superior de calitate, precum UTM, cu un accent pe cercetare și dezvoltare. Aceasta ar crea un mediu propice inovării și tehnologiei de vîrf în țara noastră”, a scris Recean.

2
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?