X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Recean, despre decizia Curții de Apel privind partidul "Șansă" afiliat fugarului Șor

13 dec. 2023,, 10:54   Politică
3497 2

Decizia Curții de Apel Chișinău privind anularea dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) prin care Partidului „Șansă” – afiliat oligarhului fugar Ilan Șor – a fost exclus din alegerile locale crează o situație în care statul nu poate interveni pentru a stopa activitatea „grupărilor criminale”. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean la începutul ședinței de azi a Cabinetului de miniștri.

Premierul a declarat că Guvernul – membrii căruia formează CSE – este de altă părere și va interveni de fiecare dată cînd securitatea Republicii Moldova va fi amenințată.

„Vă rog să reținem trei nume: Palanciuc Ecaterina, Negru Veronica și Dudca Ina. Acest complet de judecată de la Curtea de Apel, ieri, a decis să anuleze decizia CSE prin care s-a intervenit și s-a curmat activitatea criminală și ingerința grupărilor criminale în procesul electoral local din Republica Moldova.

Noi trebuie să înțelegem că se crează o situație în care un grup criminal poate să vină în Republica Moldova, să facă orice își dorește, să corupă alegătorii, să corupă judecătorii, să își bată joc de oameni, iar statul să nu aibă dreptul să intervină, să aplice instrumentele care sînt necesare pentru ca această activitate criminală să fie stopată. Noi credem altfel. De asta, statul va interveni de fiecare dată atunci cînd securitatea națională va fi amenințată”,a spus Recean, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

Curtea de Apel a anulat, pe 12 decembrie, decizia CSE privind excluderea candidaților Partidului „Șansă” din alegerile locale generale din noiembrie. Hotărîrea poate fi atacată cu recurs la CSJ în termen de 3 zile.

5
0
1
0
44

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?