X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Recean, despre alegerile din Găgăuzia: Acestea trebuie, în primul rînd, invalidate

16 mai. 2023,, 09:00   Politică
3653 2

Prim-ministrul Dorin Recean a venit cu un comentariu referitor la rezultatele alegerilor din Găgăuzia și susține că „acestea trebuie, în primul rând, invalidate”.

Totodată, Recean a declarat în cadrul emisiunii înPROfunzime de la PRO TV că „poliția și procurorii au prezentat dovezi despre fărădelegi”, notează unimedia.

„În autonomie sunt foarte importanți primarii și Guvernul va continua să lucreze cu primarii, cetățenii și cu acei aleși locali care reprezintă interesele cetățenilor. Trebuie aceste alegeri, în primul rând, invalidate.

Acolo au fost constatate foarte multe încălcări, bine documentate și prezentate autorităților electorale locale. În baza acestor fărădelegi, care au fost documentate și prezentate, trebuie să vedem decizia finală.

Acum poliția și procurorii au prezentat noi dovezi. Ceea ce este important este să asigurăm serviciile publice din autonomie și respectiv să așteptăm, să vedem care sunt rezultatele acestor alegeri”. a menționat Dorin Recean.


Totodată, Prim-ministrul a punctat că „ei care au încălcat legea vor fi pedepsiți”.

Evghenia Guțul, candidatul din partea Partidului Șor, a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. Potrivit rezultatelor preliminare ale turului doi de scrutin desfășurat duminică în regiune candidata a reușit să adune cele mai mule voturi – 52,39%.

La data de 9 mai, Poliția Republicii Moldova a anunțat că a sesizat Comisia Electorală Centrală din UTA Găgăuzia, despre acțiunile și încălcările constatate în procesul electoral, admise de un partid politic pe perioada campaniei electorale din regiune.

8
0
0
1
52

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?