Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Recean despre acuzațiile privind trucarea licitației cu spațiile comerciale din Aeroportul Chișinău

14 feb. 22:23   Politică
2760 0

Dorin Recean respinge informațiile vehiculate în spațiul public privind trucarea licitației cu privire la preluarea spațiilor comerciale din incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Potrivit premierului, cei care promovează aceste falsuri fac parte din gruparea criminală condusă de Ilan Șor.

După ședința Guvernului, Dorin Recean a precizat că aceste informații sînt promovate de către actualii proprietari ai acelor spații care au drept scop să rămînă în aeroport.

„Cine azi exploatează acele spații comerciale? Gruparea criminală „Șor”, în continuare, are obiectivul să rămînă în aeroport. Obiectivul nostru este să eliberăm aeroportul”, a explicat el, transmite Noi.md cu referire la deschide.md

Trebuie remarcat faptul că scandalul din jurul licitației a început atunci cînd unele personalități publice au observat că licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la aeroport a fost adaptată în mod suspect la cerințele care corespundeau exact caracteristicilor companiei franceze Lagardère, ceea ce a dat naștere la suspiciuni că aceasta ar fi obținut un avantaj în acest caz.


Ulterior, a reieșit că această companie a înregistrat o reprezentanță în Moldova în noiembrie 2023, cu puțin timp înainte ca autoritățile să-și anunțe intenția de a închiria spațiile de la aeroport. Acest lucru a ridicat și mai multe îndoieli, mai ales că firma își are sediul social într-un fost cămin.

Mai mult, s-a raportat că aceeași companie Lagardère participase la o licitație similară la Aeroportul Otopeni din București și, ca urmare, intrase în atenția procuraturii din Romînia.

    0
    4
    0
    0
    26

    Adăuga comentariu

    500

    Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

    © Business

    La ce etnie vă atribuiți?