Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Recean: "A fost foarte important pentru Moldova și Ucraina să obțină împreună la o decizie de a începe negocierile cu UE"

18 dec. 2023,, 20:58   Politică
2483 1

Moldova a fost o țară săracă în ultimii 30 de ani, dar cel mai rău lucru nu a fost chiar acest lucru, ci lipsa de speranță că situația se va schimba în bine.

Decizia de a începe negocierile cu UE oferă cel mai important lucru, speranța pentru o schimbare în bine în țara noastră. Acest lucru a fost declarat astăzi de premierul Dorin Recean în cadrul emisiunii "Новая неделя с Анатолием Голя" de la TV8.

El a spus că nu este nimic rău în faptul că decizia privind Moldova a fost luată "la pachet" cu Ucraina, deoarece a fost important ca țările să ajungă împreună la această decizie.

"Ucraina apără acum Moldova. Ucraina apără acum pacea și securitatea în întreaga Europă. Și a fost important că am ajuns împreună la această decizie a Consiliului European.

În continuare, RM se va îndrepta spre construirea unor programe care vor construi Uniunea Europeană acasă. Vom lucra la toate cele 33 de capitole ale negocierilor noastre cu UE. Sunt 33 de direcții de dezvoltare a țării: protecție socială, asistență medicală, dezvoltarea afacerilor, deschiderea piețelor europene pentru producătorii, bunurile și serviciile moldovenești", a spus Recean.


El a amintit că, în pofida circumstanțelor de politică externă, autoritățile au depus eforturi serioase pentru ca țările UE să voteze în favoarea deschiderii negocierilor. Au avut loc întâlniri, discuții și convorbiri telefonice cu fiecare lider european în parte pentru a-i îndemna să susțină Moldova.

3
1
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?