X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Reacții după demisia Guvernului: "O schimbare era mai mult decît necesară"

10 feb. 2023,, 14:13   Politică
2772 0

„O asemenea schimbare era mai mult decît necesară”. Astfel a reacționat președintele partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, după demisia Nataliei Gavrilița.

„Să nu ajungem în situația de a constata că mereu este loc de mai rău”, a menționat Plîngău, transmite unimedia.info.

„Despre necesitatea schimbării Guvernului s-a discutat de foarte mult timp și în viziunea noastră o asemenea schimbare era mai mult decît necesară. Acum contează foarte mult ca procesul consultărilor să fie cît mai incluziv. Să nu ajungem în situația de a constata că mereu este loc de mai rău. Sper ca unele lecții să fi fost învățate”, a scris Plîngău.

Guvernul Gavrilița a picat, la 1,5 ani de mandat. După o ședință secretă la Președinție, prim-ministra, Natalia Gavrilița, a demisionat. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă.

Fostul premier, Ion Chicu, a venit cu critici dure la adresa Nataliei Gavrilița, după ce aceasta și-a anunțat demisia. „Credeam că măcar va pleca destoinic”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.


Miniștrii în demisie, Sergiu Litvinenco, Andrei Spînu și Nicu Popescu, au venit cu o reacție, după ce Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia. Aceștia i-au mulțumit „pentru onoarea de a face echipă și a lucra împreună”. „Sunt sigur că țara și-a recîștigat viitorul tocmai în această perioadă”, a menționat Spînu.

Șefa statului, Maia Sandu, a luat act de demisia Nataliei Gavrilița. „Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atîtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare - acolo unde alții doreau război și faliment. Mulțumim mult, Natalia!”, a scris președinta.

Liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, afirmă că demisia de astăzi a Guvernului este rezultatul presiunii exercitate de mișcarea protestatară în ultimele șase luni. „Sigur că ar trebui să existe nu doar demisia, ci și privarea de libertate. Asta se va întîmpla neapărat. Privarea de libertate a actualei guvernări pentru încălcarea flagrantă a Constituției, legislației, drepturilor și libertăților cetățenilor”, a spus Șor.

10
6
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?