X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Reacția Kremlinului la perchezițiile din casa lui Dodon

24 mai. 2022,, 13:15   Politică
5412 0

Presa rusă apropiată puterii urmărește evenimentele referitoare la dosarul în care este vizat Igor Dodon, însă Kremlinul pare să nu îi ia apărarea. Secretarul de presă al Kremlinului declară că reținerea fostului șef de stat este chestiunea internă a Moldovei.

În același timp, Dmitrii Peskov a declarat că Moscova este îngrijorată de situația în contextul „persecuțiilor aplicate susținătorilor cooperării cu Federația Rusă”.

„În primul rînd, aceasta este o chestiune internă a Moldovei. În al doilea rînd, sîntem alarmați că din nou astfel de practici și persecuții sînt folosite împotriva celor care sînt susținători ai dezvoltării unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă”, a punctat Peskov.

În dimineața zilei de 24 mai, la casa lui Igor Dodon au descins oamenii legii pentru a efectua percheziții. Reprezentanții procuraturii au comunicat pentru Realitatea că fostul șef de stat este acuzat de trădare de Patrie, îmbogățire ilicită, corupere pasivă și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, iar presa de la Chișinău scrie că acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?