Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Reacția ANI la declarațiile Irinei Vlah

8 iun. 2023,, 11:58   Politică
4309 0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a venit cu o reacție la postarea Irinei Vlah pe rețelele sociale, care a scris că ANI îi verifică averea la comanda Președinției.

"În legătură cu postarea Irinei Vlah din 06 iunie 2023, care indică mesajul indirect că Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a reacționat la comanda Președinției, ANI informează că pe cazul dat s-a autosesizat în baza unei investigații jurnalistice publicate în presă", se arată în comunicatul ANI.

Autoritatea mai precizează că inspectorii de integritate respectă legislația.

"Potrivit prevederilor Legii 132/2016 cu privire la ANI, controlul din oficiu a averii și intereselor personale se inițiază și în baza informațiilor publice.În anul 2022 de către inspectorii de integritate au fost depuse 43 de autosesizări", a mai precizat ANI, transmite Noi.md.

Amintim că marți, ANI a anunțat ca va verifica averea Irinei Vlah după o investigație jurnalistică privind garderoba scumpă a bașcanului în exercițiu al Gagauziei.


După aceasta Vlah a publicat pe retelele sociale documentul și i s-a adresat în postare președintelui țării.

"Dragă Maia Grigorievna, confundat metodele de luptă politică specifice regimului democratic cu cele caracteristice regimul autoritar! Măsura, doamna președintă!", a scris Vlah.

24
2
1
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?