X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

PSRM solicită demisia a 3 judecători: Reacția Domnicăi Manole

16 apr. 2021,, 12:55   Politică
4853 21

Președinta Curții Constituționale (CC), Domnica Manole, a comentat inițiativa PSRM de a înainta un proiect de hotărâre în care să solicite în Parlament demisia a trei judecători constituționali, menționând că „cine are cultura constituționalismului, trebuie să respecte soluțiile Curții”.

„Am luat act de declarațiile unor politicieni care sugerează că majoritatea parlamentară va iniția un proiect de hotărâre privind aprobarea unei declarații referitoare la uzurparea puterii în stat de către Curtea Constituțională și la demisia judecătorilor care au votat pentru soluția Avizului pronunțat ieri de Curte”, a comentat președinta CC, Domnica Manolea.

Domnica Manole a menționat că judecătorii Curții Constituționale „îndeplinesc rolul esențial de gardieni ai Constituției și ai valorilor ei. Curtea Constituțională este un arbitru al separației puterilor”.

„Exercitarea oricărei forme de presiuni asupra judecătorilor Curţii Constituționale, atât înainte de adoptarea actelor sale jurisdicționale, cât şi ca un act de răzbunare pentru soluţiile adoptate, este inadmisibilă, fiind incompatibilă cu respectarea statului de drept, a autorităţii Curţii şi a supremaţiei Constituţiei”, a precizat Manole.

Președinta Curții Constituționale a punctat că „politicienii maturi trebuie să țină cont de implicațiile adverse, profunde și de lungă durată pentru stat al unui asemenea tip de atacuri la adresa judecătorilor constituționali”.


„Prin urmare, cine are cultura constituționalismului, trebuie să respecte soluțiile Curții”, a conchis Domnica Manole.

Curtea Constituțională a decis: Există circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului (VIDEO)

Curtea Constituțională a decis joi, 15 aprilie, că există circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului. Astfel, președinta Maia Sandu urmează să dizolve Parlamentul și să fie anunțată data la care urmează să fie organizate alegerile parlamentare anticipate.

Partidul Socialiștilor consideră că prin decizia sa din 15 aprilie, „Curtea Constituțională a discreditat statul de drept în țara noastră, a mers pe calea uzurpării puterii în interesul președintelui Maia Sandu”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?