X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Procuratura a anunțat despre imposibilitatea investigării cazului Jizdan

13 mar. 2023,, 16:59   Politică
2637 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță despre imposibilitatea investigării lui Alexandru Jizdan. Astfel, dosarul pornit anterior pentru îmbogățire ilicită a fost clasat, transmite deschide.md.

„Cercetarea acestui potrivit oamenilor legii a fost inițial refuzată în 2021, de Procuratura municipiului Chișinău. Ulterior, în vara anului 2022, Procurorul General interimar a constatat omisiuni în activitatea procurorilor municipali, a anulat acel refuz și a dispus reluarea urmăririi penale, de către procurorii PCCOCS. Ulterior, în octombrie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a anulat pornirea urmăririi penale, iar procurorii PCCOCS au contestat-o la Curtea de Apel Chișinău.

Totuși, Curtea a menținut hotărîrea judecătorească, cu titlu irevocabil, ceea ce face imposibilă continuarea urmăririi penale în privința fostului ministru, cercetat anterior cu respectarea drepturilor procedurale și asigurarea prezumției nevinovăției într-un dosar de îmbogățire ilicită și fals în declararea averii”, se arată într-un comunicat al PCCOCS.

De menționat că în luna iunie 2022 Alexandru Jizdan a fost audiat de procurori în calitate de bănuit în dosarul penal pornit pentru îmbogățire ilicită. Atunci, Jizdan a declarat că este nevinovat și că procurorii nu au probe.

0
3
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?