Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Primele declarații făcute de Alaiba după depunerea jurămîntului

18 noi. 2022,, 11:05   Politică
2595 1

Toți trebuie să se simtă liber să facă afaceri în Moldova, susține noul ministru al Economiei, Dumitru Alaiba, care astăzi a depus jurămîntul la Președinție.

Acesta spune că statul trebuie să elimine toate barierele din calea antreprenorilor, de aceea, el a acceptat oferta și va munci în Executiv.

„Trebuie să dereglementam masiv businessul, trebuie să eliminăm toate barierele din calea antreprenorilor mari, mici, nu contează. Toți trebuie să se simtă liber să facă afaceri în Moldova. Toți trebuie să aibă protecția și susținerea statului. Pentru că prea des statul prin instituțiile sale creează multe probleme decît susținere și ajutor, asta a să fie principala misiune pe termen imediat.

Desigur trebuie să trecem prin iarnă și o să identificăm feluri prin care să ajutăm oamenii de afaceri să facă față provocărilor din economie. Avem o situație precară în economie și avem un viitor incert din cauza războiului din Ucraina, dar oricînd, în orice situație sînt lucruri care trebuie să fie făcute. De aceea am acceptat această oferta și o să merg să muncesc în Executiv”, a menționat Dumitru Alaiba, notează protv.md.

În această dimineață, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba și ministrul Mediului, Rodica Iordanov, au depus jurămîntul. La eveniment a fost prezent președintele țării, Maia Sandu și prim-ministrul Natalia Gavrilita. La dată de 16 noiembrie, înainte de ședința Guvernului, prim-ministrul țării a anunțat că Dumitru Alaiba va fi numit noul ministru al Economiei. Asta, după ce Sergiu Gaibu și-a dat demisia.

0
1
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?