X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Președintele României reacționează la declarațiile Maiei Sandu

15 feb. 2023,, 12:39   Politică
4802 1

Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit miercuri cu o reacție la declarațiile de luni ale președintei Moldovei, Maia Sandu, care acuzase tentativele Rusiei de a destabiliza puterea aleasă prin vot, transmite G4Media.ro.

Șeful statului român a precizat că România a fost și continuă să fie alături de Republica Moldova.

"Reafirm cît se poate de clar că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. De asemenea, reiterez susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internațional, și pentru viitorul său proeuropean.

Locul Republicii Moldova este în marea familie a Uniunii Europene. Acest drum este unul ireversibil și trebuie urmat cu consecvență, curaj și ambiție. În acest proces de aderare, Republica Moldova se poate baza, ca și pînă acum, pe solidaritatea deplină și sprijinul activ al țării noastre", se arată în declarația lui Klaus Iohannis.

Recent, președintele Maia Sandu a declarat că în Republica Moldova se pregătesc acțiuni cu caracter subversiv, menite să răstoarne puterea actuală de la Chișinău.


Menționăm că premierul Muntenegrului, Dritan Abazovic, a negat marți că țara sa ar avea vreo legătură cu o presupusă implicare a cetățenilor săi în acțiuni subversive în Republica Moldova. Totodată, Prim-viceprim-ministru, ministrul de Externe al Serbiei, Ivica Dacic, a cerut explicații Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru acuzația implicării unor cetățeni sîrbi în destabilizarea situației din țara sa.

6
0
0
1
42

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?