X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Popșoi: "Canada este un partener de încredere al Republicii Moldova"

30 ian. 12:38   Politică
2181 0

Canada este un partener de încredere al Republicii Moldova, iar intensificarea vizitelor bilaterale va duce la creșterea nivelul relațiilor politice și economice dintre țări, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, după întrevederea sa cu omologul său din Canada, Mélanie Joly.

„Mizăm pe creșterea și fortificarea nivelului bilateral de relații dintre cele două țări. Canada este un partener de încredere, și ne dorim să valorificăm acest înalt nivel de relații în beneficiilor celor două țări. Sperăm că vom avansa cu vizite bilaterale în așa fel încît să creștem nivelul relațiilor bilaterale, să-l aducem la noi culmi în interesul cetățenilor și în dezvoltarea relațiilor politice și economice. Ne dorim să putem să exportăm mai multe produse ale noastre în Canada, nu doar vinul, dar și alte produse agricole și tehnologice. Contăm pe o colaborare fructuoasă și eficientă”, a declarat Mihai Popșoi, transmite Noi.md cu referire la moldova1.md.

Potrivit ministrului de Externe de la Chișinău în cadrul discuției cu ministra de Externe a Canadei au fost abordate subiecte din mai multe domenii.

„În cadrul discuției am abordat subiecte astfel încît să îmbunătățim viața cetățenilor de acasă, cît și a celor din diasporă. Am discutat subiectul protecției sociale al cetățenilor noștri din Canada și contăm pe sprijinul Canadei pentru dezvoltarea Republicii Moldova care trece prin momente complicate. Am mulțumit Guvernului canadian pentru sprijinul generos pe care ni l-a oferit atît pe palier bilateral, cît și în forurile internaționale”, a precizat Popșoi.

De asemenea, șeful diplomației de la Chișinău a accentuat sprijinul Canadei în reforma justiției, în fortificarea rezilienței instituțiilor de drept, astfel încît capacitatea de apărare a Republicii Moldova să crească.


La rîndul său, ministra Mélanie Joly a reconfirmat susținerea fermă a Canadei pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei.

„Trebuie să spun că fiind în față cu aceste amenințări poporul Republicii Moldova este determinat să-și aleagă propriul viitor. Canada vă va susține în acest sens, noi fără echivoc vă susținem suveranitatea și integritatea teritorială”, a declarat Mélanie Joly.

Totodată ministra de Externe a Canadei a transmis felicitări pentru începerea negocierilor de aderare la UE. „Țara dumneavoastră a parcurs schimbări importante și suntem gata să sprijinim parcursul democratic și european al țării”, a subliniat Mélanie Joly.

Menționăm că Republica Moldova și Canada au stabilit relații diplomatice pe 20 februarie 1992.

1
1
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?