X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Popescu: Statutul de candidat la UE nu presupune alăturarea sancțiunilor împotriva Rusiei

28 iun. 2022,, 08:15   Politică
2902 0

Statutul de candidat în UE nu implică alăturarea Republicii Moldova la sancțiunile anti-ruse. Despre acest lucru a declarat luni vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu, la ProTV.

"Ați văzut recomandările Comisiei Europene cu privire la procesul nostru de reformă, alăturarea [sancțiunilor] nu apare printre semnalele și solicitările Comisiei Europene", a spus el. Totodată, ministrul de Externe a menționat că subiectul sancțiunilor este "discutat constant" de Chișinău și Bruxelles.

Anterior, președintele Parlamentului, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a declarat că Republica Moldova este gata să se alăture noilor sancțiuni UE împotriva Rusiei în solidaritate cu UE. În prezent, Republica respectă în principal sancțiunile din sectorul financiar-bancar. După cum a explicat președintele țării, Maia Sandu, Moldova nu se poate alătura în totalitate sancțiunilor anti-ruse din cauza economiei naționale slabe.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că unele acțiuni și declarații ale Chișinăului oficial pun la îndoială angajamentul real al conducerii țării față de statutul neutru al republicii, parteneriatul pragmatic și reciproc avantajos cu Rusia. Ea a menționat restricțiile privind reexportul mărfurilor rusești și sancțiunile împotriva presei rusești.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?