X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Popescu, despre cursele organizate de Șor din Israel: Este cinic să îți faci campanie din contul tragediei

19 oct. 2023,, 21:21   Politică
3015 2

„Este cinic să furi de la cetățeni și în baza acestui furt să îți faci campanie politică din contul tragediei din Israel”. Așa a reacționat ministrul de Externe, Nicu Popescu, după ce fugarul penal Ilan Șor, s-a lăudat că a organizat mai multe curse aeriene, de repatriere a cîtorva sute de moldoveni blocați în Israel, atacat de gruparea Hamas.

În opinia ministrului de Externe, aceasta este o etapă rușinoasă în istoria țării, transmite Noi.md cu referire la tv8.

„Această abordare cinică în care furi de la cetățeni și îți faci publicitate pe contul oamenilor care se simt amenințați de rachete, cred că este o fișă rușinoasă în istoria țării noastre și a acestei grupări care continuă în baza banilor furați să își creeze capital politic”, a declarat Nicu Popescu în ediția din 19 octombrie a emisiunii „Cutia Neagră” .

Potrivit datelor Ministerului de Externe, de la începutul războiului din Israel, 1437 cetățeni moldoveni s-au întors acasă, prin intermediul curselor aeriene regulate.

Dintre aceștia, 233 moldoveni au revenit în țară în data de18 octombrie. În același timp, în perioada 7-19 octombrie, alți 463 cetățeni moldoveni au decis să plece spre Tel-Aviv. Între timp, autoritățile continuă să poarte negocieri constante și un dialog continuu cu partenerii internaționali pentru evacuarea moldovenilor aflați în Fîșia Gaza.

2
0
0
2
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?