X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Platon, despre prima întîlnire cu Plahotniuc. Unde şi cine a mai fost

30 iul. 2019,, 12:30   Politică
3258 2

Prima întîlnire dintre Veaceslav Platon și Vlad Plahotniuc ar fi avut loc în anul 2005, la hotelul Nobil din centrul capitalei. În cadrul acelei întîlniri au mai fost prezenți Victor și Viorel Țopa.

„Foarte bine țin minte acea întîlnire. A fost în anul 2005 la restarantul din cadul hotelului Nobil, unde au fost Victor și Viorel Țopa. Noi am discutat despre întoarcerea unor credite în cadrul băncii Victoriabank. Pe atunci mi-a părut un băiat bun. Victor și Viorel Țopa și Vlad Plahotniuc erau parteneri și prieteneau”, a declarat Veacesav Platon într-un interviu pentru emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Amintim că în cadrul aceluiași interviu, Veaceslav Platon a vorbit și despre ultima întîlnire dintre Veaceslav Platon și fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, care ar fi avut loc în luna octombrie 2015. Întîlnirea dintre cei doi ar fi avut loc la Geneva, Elveția, în țara unde Plahotniuc are mai multe proprietăți, printre care o vilă luxoasă chiar pe malul lacului Geneva.

Amintim că pe 20 aprilie 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare, pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Mai tîrziu, Platon a fost condamnat la încă 12 ani de inchisoare. Sentința a fost pronunțata de Judecătoria Centru în decembrie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?