Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Platforma DA se declară împotriva alegerilor anticipate și protestelor

26 sep. 2022,, 10:45   Politică
3206 1

Consiliul Politic Național al Platformei „Demnitate și Adevăr” s-a reunit în ședință pentru a lua decizii cu privire la unele modificări în statut ce țin de noul brand al partidului, reorganizarea a 5 organizații teritoriale municipale într-o singură structură – Organizația Teritorială Chișinău cu scopul de a consolida partidul la nivelul municipiului Chișinău.

Astfel, membrii Consiliului au decis să fie creată Organizația Teritorială Chișinău.

În cadrul ședinței au fost abordate și subiecte ce țin de pregătirea partidului pentru alegerile locale din toamna anului 2023.

„În acest sens, s-a discutat despre relansarea în timpul apropiat a Ligii Aleșilor Locali ai Platformei DA, din care fac parte primarii, vicepreședinții de raioane, consilierii locali și raionali ai partidului. Anume această structură va fi principalul motor pentru a pregăti oferta electorală a partidului pentru alegerile locale” se mai arată în comunicat.

Pe lîngă aspectele organizatorice și strategice de partid, membrii Consiliul Politic Național au discutat și despre situația politică tensionată din Republica Moldova.


„Majoritatea celor prezenți au fost de părerea că eventuale alegeri anticipate în situația actuală ar aprofunda criza existent, astfel, Platforma DA nu va susține o astfel de abordare. În același timp, s-a constatat faptul că sînt necesare remanieri în rîndul cabinetului de miniștri pentru faptul că nu fac față problemelor majore din societate. Platforma DA speră că partidul de guvernămînt să conștientizeze acest lucru cît de curînd. De asemenea, Consiliul Politic Național al partidului a luat decizia de a nu participa sau organiza proteste în următoarea perioadă”, se arată în comunicatul Platformei DA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?