X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Planurile miniștrilor pentru sărbătorile de Paști

15 apr. 2023,, 11:45   Politică
3041 0

N-au ținut post, pentru că nu le permite programul încărcat de muncă, dar vor merge neapărat la slujba de Înviere. Asta spun majoritatea membrilor Cabinetului de miniștri. Ei spun că de Paște rămîn în țară și vor profita de zilele libere pentru a merge la părinți. Membrii Cabinetului de miniștri spun că, în acest an vor sărbători Învierea în familie. Și chiar dacă tradiția spune că pasca și cozonacul se coc în ziua de Joia Mare, unele demnitare vor face acest lucru în ziua de vineri.

„Noi întotdeauna am copt cozonaci, chiar și cînd copiii erau mici. Acum aș încerca să o fac cu nepoțeii, dar totul depinde de programul nostru. Știți că programul miniștrilor este prea încărcat”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, relatează tv8.

„Sper tare să reușesc să coc pască alături de fetița mea. Și să perpetuez în continuare tradiția pe care am primit-o de la mama și de la bunica mea. Vă doresc și vouă sărbători frumoase, liniștite și în pace”, a declarat ministra Infrastructurii, Lilia Dabija.
Dar, după cum s-a dovedit, nu toți miniștrii ai ținut post.

"Da, observ postul. - ai primit comuniunea? - Nu încă, dar în presă, da. Am păcătuit atît în gînd, cît și în faptă, la fel ca toți ceilalți. - Vrei să mergi la slujba de duminică? - Da, cu toată familia și pentru toată noaptea", a declarat Oleg Serebryan, șeful Biroului de reintegrare.

„- Da, țin post. - V-ați mărturisit? - Încă nu, dar la presă da. Am păcătuit și cu gîndul, și cu fapta, ca toată lumea. - Mergeți la slujba Învierii? - Da, toată familia și toată noaptea”, a spus vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.


„- Din păcate nu am ținut post. - Cum va fi masa de sărbătoare? - În mod tradițional, în funcție de timp. Mulțumesc familiei mele pentru ajutor. Vom face un meniu obișnuit: pască, ouă. Tradițional așa cum este în Republica Moldova”, a menționat ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

„- Voi fi la biserică în noaptea de Paște. Mă pregătesc.- Ați ținut post? - Nu, din păcate nu. O să fiu alături de familie acasă”, a declarat bașcana Găgăuziei, Irina Vlah.

„Nu reușesc eu întotdeauna. Sînt alții care sfințesc pasca. Important să stăm cu familia și să ne întîlnim cu rudele. Să ne simțim bine”, a menționat ministrul Educației, Anatolie Topală.

„În primul rînd să ne adunăm, să ne vedem la față. Să vorbim despre planuri, realizări. Să gustăm din bucatele gătite de părinții, care ne așteaptă acasă”, a menționat ministra de Interne, Ana Revenco.

În ziua de luni, a doua zi de Paște, bugetarii au parte de zi liberă, iar asta înseamnă că nici miniștrii nu vor munci. La fel și lunea viitoare, de Paștele Blajinilor. Iar de marți, 25 aprilie, toată lumea revine la serviciu, iar elevii și studenții - la ore.

1
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?