Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Plahotniuc: Vom continua reformele, chiar dacă UE nu și-a respectat partea sa de înțelegere

17 iul. 2018,, 11:58   Politică
4653 5

Guvernarea va continua să-și respecte angajamentele externe, în ciuda deciziei de suspendare a ajutorului macrofinanciar, a declarat astăzi liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în urma ședinței săptămînale, notează NOi.md.

Politicianul a menționat că guvernul a îndeplinit toate condițiile prevăzute în acordul de asistență macrofinanciară cu UE, nu doar pentru prima tranșă de finanțare, dar și pentru următoarele două.

„O preocupare vor fi în continuare proiectele care vor oferi beneficii concrete și imediate pentru cetățeni: cele sociale, educaționale, de sănătate publică și cele de infrastructură. Am discutat despre posibilitatea urgentării reformelor aflate în curs de implementare”, a declarat Plahotniuc.

Potrivit lui, și în raport cu Fondul Monetar Internațional, angajamentele asumate de executiv au fost realizate. Liderul PDM a mai menționat că UE este cea care nu și-a respectat angajamentele în raport cu Republica Moldova.

„Am constatat că în relația cu FMI angajamentele noastre au fost îndeplinite complet, iar FMI și-a respectat întru totul partea sa de obligație. În relația cu UE, de asemenea, ne-am îndeplinit toate angajamentele. Și chiar dacă UE încă nu și-a respectat partea sa de înțelegere, noi vom continua să realizăm reformele, pentru a îmbunătăți viețile oamenilor.”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?