X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Plahotniuc și-a mai luat un avocat. Cine este acesta

11 iun. 2020,, 08:15   Politică
4390 0

Ședința de la Curtea de Apel Chișinău în cadrul căreia urmează să fie examinat recursul apărării fostului lider PDM Vlad Plahotniuc privind modificarea măsurii preventive de arest a fost amînată. De fapt, asta se întîmplă deja a patra oară. Ieri a apărut o circumstanță nouă. Vlad Plahotniuc și-a mai luat un avocat - pe Gheorghe Avornic, scrie realitatea.md.

Fiind nou, Gheorghe Avornic ar fi cerut amînarea ședinței pentru 11 iunie, tot la ora 15:00, la fel cum a fost preconizată pentru ieri, pentru că el are nevoie de timp pentru a face cunoștință cu materialele cauzei penale deschise de PCCOCS.

Gheorghe Avornic este cunoscut spațiului public și pentru activitatea sa anterior în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, dar și pentru actuala. Acesta face parte din grupul de inițiativă pentru reforma constituțională pe care o vrea președintele Igor Dodon, după ce a fost demis de la șefia Curții Constituționale fostul socialist, în prezent judecătorul constituțional Vladimir Țurcan. În context, Dodon a lansat o serie de acuzații, cum ar fi faptul că, timp de 10 ani, Înalta Curte ar fi emis mai multe hotărîri ilegale.

Amintim că, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, adică prima instanță, a admis demersul prin care a fost aplicată măsura preventivă de arest pe 30 de zile, în lipsa bănuitului. Încheierea a fost atacată de avocați în a doua instanță.

Pînă atunci, or pînă nu va fi o decizie definitivă, PCCOCS nu poate să-l anunțe în căutare internațională. În același timp, Vlad Plahotniuc a mai fost anunțat în căutare internațională, doar că la solicitarea procurorilor care gestionează urmărire penală pe alte dosare în care este bănuit.


Se cunoaște că fostul democrat se află pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, cel mai probabil în Miami.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?