Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Pînă aici a mers ostașul! Năstase pune cruce pe Blocul ACUM

23 ian. 2020,, 09:00   Politică
3867 0

Blocul politic ACUM nu mai există. Cel puțin asta declară liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Politicianul a precizat că decizia de a dispersa cele două forțe politice ar aparține Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Blocul ACUM a fost fondat și s-a creat în cea mai mare parte datorită Platformei DA și mie personal. Noi am militat în permanență pentru unitatea forțelor. Numele nu ne aparține, am acceptat ideea colegilor. Am militat ca Blocul ACUM să dăinuie și după alegeri. Abordarea noastră nu a fost susținută de colegii de la PAS, au considerat că trebuie să ne limităm doar la alegeri. Le respectăm decizia. Țin cont de declarațiile doamnei Sandu că Blocul ACUM nu mai există, că a fost creat doar pentru alegerile locale și parlamentare”, a spus Năstase.

Lidetul PPDA a subliniat că nu are neînțelegeri personale cu Maia Sandu. Totuși, Năstase a vorbit despre neconcordanța ideilor celor două formațiuni pe vremea cînd conduceau țara împreună:

„Nu am niciun fel de animozități personale cu Maia Sandu. Noi am văzut reforma justiției într-un fel, ei au văzut-o altfel. Pe mine m-a costat mult această majoritate cu PSRM, dar dacă am făcut asta credeam că guvernarea trebuie să continue, să facă schimbările”.


Amintim că în scrutinul prezidențial din 2016, Andrei Năstase s-a retras din cursă în favoarea Maiei Sandu. Aceasta a pierdut, însă, alegerile în turul doi în fața lui Igor Dodon, pe atunci președinte al PSRM.

În alegerile locale pentru funcția de primar general de Chișinău, Blocul ACUM (Platforma DA și PAS) au mers cu un candidat comun - Andrei Năstase, care, la fel, a cedat în turul doi în fața socialistului Ion Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?