Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Peter Stano: "Stabilitatea în Transnistria este în interesul populației de pe ambele maluri ale Nistrului"

1 mar. 13:31   Politică
2407 0

Uniunea Europeană urmărește îndeaproape evoluția situației din jurul regiunii nerecunoscute Transnistria și își declară sprijinul deplin pentru acțiunile guvernului Moldovei, în contextul adresării "congresului deputaților" din regiune către Rusia, în care aceștia au acuzat Chișinăul de presiuni și "război economic".

Potrivit Adevărului European, despre aceasta a relatat că purtătorul de cuvînt al Comisiei Europene pentru politică externă, Peter Stano, în cadrul unui briefing zilnic la Bruxelles.

Acesta a menționat că UE urmărește îndeaproape evoluția situației din Moldova și din regiunea transnistreană.

"Credem că stabilitatea în această regiune este în primul rînd în interesul populației de pe ambele maluri ale Nistrului. În acest context, încurajăm ambele părți să interacționeze în cadrul unui dialog constructiv", a declarat Stano.

Potrivit acestuia, UE se află în contact constant și strîns cu guvernul Moldovei și crede că acesta va face tot posibilul pentru a soluționa situația actuală.


"Moldova are sprijinul deplin al UE și al statelor membre în această problemă", a subliniat speakerul.

"UE continuă să susțină soluționarea pașnică și cuprinzătoare a conflictului din Transnistria. Acesta este un conflict înghețat pe teritoriul Republicii Moldova și, prin urmare, îl abordăm în baza respectului pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova", a adăugat el.

3
1
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?