X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Pedepsele pentru corupția electorală vor fi înăsprite

10 noi. 2021,, 21:16   Politică
2025 3

La ședința de astăzi a Guvernului, a aprobat proiectul de lege care se referă la înăsprirea pedepselor pentru corupția electorală și politică.

Potrivit ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, proiectul de lege are drept scop îmbunătăţirea legislaţiei electorale a Republicii Moldova pentru organizarea şi desfăşurarea corectă şi liberă a procesului electoral, racordînd astfel legislația electorală la obligațiile și standardele internaționale, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Principalele prevederi sunt următoarele se referă la definirea în Codul electoral a resurselor administrative și contracararea utilizării abuzive a acestora în campania electorală prin sancționarea celor care comit astfel de fapte, sancționarea transportării organizate a alegătorilor spre secțiile de votare, în ziua votării și interzicerea efectuării agitației electorale de către organizațiile necomerciale, sindicate, patronate, reprezentanții cultelor religioase sau a părților lor componente.

„Vreau să precizez că interdicția agitației electorale în ziua alegerilor și în cea precedentă alegerilor trebuie să rămînă în lege și Guvernul nu susține anularea așa numitor „zile ale tăcerii”, a menționat Litvinenco.

Adițional, inițiativa completează Codului penal și, astfel, va fi pedepsită finanțarea ilegală a partidelor politice, a concurenților electorali, a grupurilor de inițiativă sau a campaniilor electorale. Prin acest articol se urmărește combaterea fenomenului de finanțare ilegală a partidelor politice.


„Corupția electorală și cea politică sunt cele de la care pornesc corupția în stat, iar acest lucru a făcut ca țara noastră să nu se poată dezvolta suficient în cei 30 de ani de independență”, a mai adăugat ministrul Justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?