Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

PCRM a criticat desfășurarea la Chișinău a Adunării Parlamentare GUAM

28 sep. 2018,, 18:10   Politică
3303 7

Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor a criticat desfășurarea de vineri, la Chișinău, a celei de-a XI-a sesiuni a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică (GUAM), motiv pentru care „ședința plenară a organului legislativ al Moldovei a fost iarăși anulată”.

Comuniştii susţin că, „astfel, actuala majoritate parlamentară îşi arată atitudinea nepăsătoare faţă de numeroasele probleme cu care se confruntă poporul Moldovei, în favoarea unor proiecte geopolitice dubioase”.

În opinia comuniștilor, decizia de a desfășura ședința a fost luată de „comitetul Washington” pe fondul isteriei antiruseşti pentru a spori tensiunea în relațiile dintre Moscova și fostele republici sovietice și pentru a deschide un fel de „al doilea front”.

„Alegerea Chișinăului ca loc de desfășurare a următorului sabaş antirus nu este întîmplătoare. Guvernarea actuală, formată prin șantaj și corupție politică, are doar legitimitate externă, oferită de SUA și de sateliții lor europeni. Regimul de guvernare antipopular și ilegal va fi susţinut de Occident atîta timp cît autoritățile moldovenești vor desfăşura o politică agresivă antirusă. Renașterea GUAM este un alt element al noului „Război Rece”, declanșat împotriva Rusiei. Război în care, de dragul menţinerii protecţiei americane, va participa regimul dictatorial din Moldova”, se menționează în declarație.

Autorii sînt convinși că acest fapt „nu corespunde intereselor principale ale poporului moldovenesc și statutului pașnic și neutru al țării, declarat în Constituție, provoacă o aprofundare a dezbinării societății RM și duce la numeroase complicații de ordin de politică externă”.


Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor a subliniat că „este categoric împotriva oricărei acțiuni care pune în pericol parteneriatul strategic cu Federația Rusă” și a anunțat „că va boicota orice activitate în cadrul GUAM”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?