X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

PAS calificat declarațiile Irinei Vlah drept „aberații populiste”

16 mai. 2023,, 21:15   Politică
2850 0

Bașcanul în exercițiu Irina Vlah a comentat perchezițiile care se desfășoară în aceste momente la Judecătoria Comrat, în dosarul de corupere al alegătorilor din autonomie de către Partidul „ȘOR”, candidata căruia a cîștigat scrutinul pentru funcția de guvernator al Găgăuziei.

Aceasta a acuzat PAS și președinta Maia Sandu că ar sta în spatele descinderilor și că nu ar respecta Legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei. Formațiunea de guvernare respinge declarațiile lui Vlah drept „aberații populiste”.

„Din păcate, sîntem deja obișnuiți cu faptul că în „vremurile bune” ale Moldovei, Sandu și partidul PAS fac presiuni deschise asupra opoziției. Cei care nu sînt de acord cu Sandu, cei care îndrăznesc să o critice, sînt presați și urmăriți penal. Ne-am obișnuit chiar și cu atitudinea ostilă a lui Sandu față de găgăuzi și față de autonomia găgăuză. Dar astăzi, guvernul central s-a coborît și mai jos. Organele electorale ale autonomiei noastre au fost presate în mod deschis. Spre regretul meu, există persoane din conducere care nu respectă legea „cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei”, nu respectă statutul juridic special al Găgăuziei și tratează cu dispreț CEC din Găgăuzia”, a scris Irina Vlah pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a declarat că o astfel de atitudine față de Găgăuzia și față de organele electorale din autonomie este „inacceptabilă”.

„Îndemn membrii Adunării Populare să evalueze această încercare de a exercita presiuni asupra CEC din autonomie. De asemenea, fac apel la partenerii externi să intervină în această situație. Solicit președintelui să respecte litera legii și să nu mai exercite presiuni asupra Găgăuziei”, a conchis ea.


Contactată de NM, purtătoarea de cuvînt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas, a calificat declarațiile Irinei Vlah drept „aberații populiste”.

„PAS se va expune pe rezultatul şi legitmitatea scrutinului doar după ce vor fi clarificate toate aceste alegații de fraudă si corupție semnalate de autorități și va exista o decizie finală pe validarea alegerilor”, a declarat aceasta.

6
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?