Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Parlamentul va numi un nou Avocat al copilului

9 mar. 2023,, 13:15   Politică
2519 0

Parlamentul va numi, în acest an, un nou Avocat al Poporului pentru drepturile copilului, asta după ce mandatul Maiei Bănărescu va expira în data de 8 aprilie curent. Deputata PAS Olesea Stamate a înregistrat, în data de 6 martie, o inițiativă legislativă privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al copilului.

Potrivit documentului, în componența Comisiei vor fi în total șase membri, trei membri ai Comisiei drepturile omului și relații interetnice și 3 membri ai Comisiei juridice, numiri și imunități, scrie Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Conform Legii nr. 52/2014 și a hotărîrii propuse spre aprobare, Comisia va desfășura concursul public, va selecta și va propune Parlamentului candidații pentru funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului. Comisia specială, în termen de cel mult 60 de zile, va prezenta Parlamentului candidaturile la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului”, se arată în document.

În data de 8 aprilie 2016, Maia Bănărescu a fost numită de Parlamentul Republicii Moldova în funcția de Avocat a Poporului pentru drepturile copilului pentru un mandat de 7 ani.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?