Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Opoziția parlamentară a cerut o pauză: "Aceste apucături din Coreea de Nord nu sînt normale"

16 feb. 2023,, 15:43   Politică
1875 0

Dezbaterile parlamentare asupra programului de activitate a Guvernului au fost întrerupte, după ce deputații Blocului comuniștilor și socialiștilor au cerut o pauză regulamentară de jumătate de oră.

Exponenții BCS s-au arătat nemulțumiți de faptul că luările de cuvînt ale deputaților au fost limitate, fiind permisă intervenția a cîte doi reprezentanți din partea fiecărei formațiuni.

Totodată, deputatul socialist Vlad Bătrîncea a anunțat că BCS va sesiza Curtea Constituțională pe subiectul "mimării negocierilor" privind desemnarea candidatului la funcția de premier.

”Mie îmi pare bine că mergeți încă la o încălcare a jurisprudenței Curții Constituționale. Noi totuși asistăm astăzi nu la examinarea unei proceduri simple. Aceste apucături din Coreea de Nord nu sînt normale. Noi nu acceptăm asemenea condiții, colegii noștri au dreptul să vorbească, noi nu ne grăbim. De unde apare această grabă? Rog să respectați Regulamentul Parlamentului”, a spus Bătrîncea.

Șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă, a precizat că plenul Parlamentului poate decide să limiteze luările de cuvînt, cu votul majorității deputaților.


"Curtea Constituțională prin hotărîrea sa a stabilit că nu putem îngrădi drepturile, dar Regulamentul Parlamentului stabilește cînd pot fi limitate aceste drepturi. Plenul poate decide că luarea de cuvînt poate fi limitată în timp prin votul majorității. Este vorba de articolul 105", a spus Creangă.

"Luările de cuvînt pot fi limitate în timp, dar nu poate fi limitat dreptul deputatului de a ieși la tribuna Parlamentului", a insistat deputatul socialist Vasile Bolea.

Neajungînd la un consens, deputații Blocului comuniștilor și socialiștilor au cerut o pauză de jumătate de oră.

7
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?