Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Opinie: Rusia nu ar trebui să asculte de FMI, precum Moldova și Ucraina, pentru a nu le repeta viitorul

19 noi. 2018,, 16:40   Politică
3921 3

Rusia ar trebui să-și rezolve de sine stătător problemele interne, fără a asculta de Fondul Monetar Internațional, așa cum au procedat, anterior, foștii președinți ai Moldovei și Ucrainei, Vladimir Voronin și Leonid Kucima, pentru că atunci va avea același viitor ca și Ucraina și Moldova.

Este o opinie exprimată de analistul militar-politic israelian, Jacob Kedmi, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVC, informează Noi.md.

Răspunzînd oponentului său, care a remarcat succesele Poloniei, realizate datorită împrumuturilor mari de la FMI, el a menționat că s-au găsit oameni dispuşi să plătească Poloniei pentru politica sa anti-rusească, la fel ca şi altor ţări.

Jacob Kedmi a subliniat că orice stat, dacă autoritățile sale reprezentate de guvern, de conducerea țării nu poate face față în mod adecvat problemelor interne, devine fragil și poate dispărea.

El a reamintit că în secolul XX mai multe state au dispărut, iar multe alte au apărut. Totuşi, astăzi, o analiză a rezultatelor primului război mondial a arătat că nu a cîştigat nici unul dintre statele care au fost înființate după al doilea război mondial în urma prăbușirii imperiului austro-ungaro-rus. "Toată lumea a fost în pierdere. În toate țările. Din punct de vedere economic, cultural și din toate celelalte puncte de vedere. Dacă vorbim despre Cehoslovacia, despre Ungaria, despre Balcani, despre Polonia ", a spus analistul militar-politic israelian.


Potrivit lui, dacă administraţia rusă nu va asculta ce a spus Churchill și nu învață din exemplele istoriei, atunci, într-adevăr, Rusia va avea cu adevărat o problemă.

"De două ori statul rus s-a prăbușit sau era aproape să se prăbușească din cauza necorespunderii conducerii. Dacă administraţia Rusiei nu va fi aşa cum este actualmente, ci va fi aşa cum a fost în anii 90 ai secolului trecut, atunci Rusia nu are viitor. Acum există speranță că Rusia va avea un viitor bun ", a subliniat Yakov Kedmi.

Acesta a menționat că Rusia își rezolvă problemele după cum consideră ea necesar, la fel cum China îşi rezolvă problemele aşa cum crede ea necesar să o facă, şi aşa cum o doresc cei din Europa sau de la Washington. "Și atîta timp cît ei îşi vor rezolva problemele după cum consideră ei înşişi necesar, totuşi fără a recurge la modalitatea „nodul gordian”, atunci China și Rusia au un viitor. Și dacă vor sta să asculte ceea ce spune Fondul Monetar Internațional sau vor asculta aşa cum a ascultat Kucima sau cum a ascultat Voronin, atunci Rusia va avea un viitor ca Ucraina și Moldova ", a subliniat analistul militar și politic israelian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?