Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Opinie: Alegerile invalidate s-au transformat în campanie electorală

21 iul. 2018,, 10:01   Politică
5245 1

Scrutinul electoral local în municipiile Chișinău și Bălți a trecut pe neobservate în campanie electorală pentru alegerile parlamentare.

Politologul Boris Șapovalov consideră că partidele PAS și PPDA au preluat valul protestelor și organizează acțiuni pentru a-i aminti electoratului despre existența lor. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Politologul consideră că acest val de acțiuni va fi menținut și chiar va fi intensificat începînd cu luna septembrie, cînd va ieși Parlamentul din vacanță.

Referindu-se la scrisoarea semnată de peste 700 de primari din toată țara în care aceștia se plîng pe liderii opoziției că ar fi acționat iresponsabil atunci cînd au plecat la Strasbourg și au cerut blocarea finanțării macrofinanciare, Boris Șapovalov susține că aceasta nu este altceva decît o mișcare a autorităților centrale.

Juristul Pavel Midrigan este de părere că acțiunile de protest ale opoziției trebuie să ia amploare pentru că alegerile parlamentare cel mai probabil vor avea loc în luna decembrie. Totodată, juristul susține că din cele peste 40 de partide politice existente pe arena politică din Republica Moldova doar cîteva își expun viziunile vizavi de ceea ce se întîmplă în țară, celelalte se manifestă doar în campaniile electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?